Samen eten is olie voor de vriendschap - Felix Timmermans

Pure chocolade  is super gezond!

purechocoladeOnderzoek heeft uitgewezen dat pure chocolade met minstens 70% cacao, goed is voor de gezondheid. Hoe hoger het cacaogehalte van de chocolade, hoe beter. Melkchocolade of witte chocolade hebben geen gezondheidsclaims. De bittere chocolade met minstens 70% cacao kan dodelijke hartaanvallen voorkomen. Door het hoge cacaobestanddeel zorgt ervoor dat de bloedvaten wijder worden en de bloeddruk daalt. De cacao levert de antioxidanten.
Let op: doseren is de boodschap want buitensporig veel chocolade kan echter ook dik maken en juist zorgen voor hart- en vaatziekten.

 

Pure chocolade: goed voor de cholesterol

Pure chocolade (70%)  verlaagt bij regelmatig gebruik het slechte ldl-cholesterol in het bloed. Chocola vermindert de neiging tot vorming van stolsels in het bloed en gaat aderverkalking tegen. Dagelijks twee blokjes pure chocolade van minstens 70% cacao, dringt hoge bloeddruk iets terug, doordat het de bloedvaten ontspant.

Pure chocolade: leverancier van mineralen en aminozuren

Pure chocola levert belangrijke mineralen, essentiële aminozuren en polyfenolen. Chocola bevat nog meer antioxidanten dan blauwe bessen en groene thee. Het beschermt lichaamscellen en werkt ontstekingsremmend.

Goed voor de hersenen

Men neemt aan dat chocola gunstig is voor de bloedstroom in de hersenen en de kans op dementie verkleint. Chocola werkt volgens sommige onderzoeken ook om diarree te voorkomen. Vermoed wordt dat chocola ook een anti-carcinogene werking heeft, maar bewijs is daarvoor nog niet geleverd.