Met geluk is het net hetzelfde als met gezondheid; als je er niets van merkt, betekent dit dat het er is - Iwan Toergenjew

Weight watchers

dieet

Door de weight watchers kan je gezond en bewust afvallen. De weight watchers-methode is gebaseerd op twee principes: wekelijkse groepsbijeenkomsten om elkaar te motiveren en een aantal punten die u dagelijks mag gebruiken. Weight watchers staat bekend als een gezond en bewust dieetprogramma. Het afvallen gaat traag, maar op een manier die goed is voor je lichaam. Je mag alles blijven eten en zult dus ook alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Op lange termijn zijn de resultaten erg goed. Weight watchers helpt je je streefgewicht te bereiken en te behouden.  Ook dit dieet heeft baat bij extra beweging!

 

 

Kenmerken weight watchers

  • Bij weight watchers worden alle deelnemers wekelijks gewogen.
  • De Weight watchers-leden moeten alles wat ze eten bijhouden in een speciaal dagboek.
  • Ze leren bewust om te gaan met je voeding, terwijl ze gezond blijft eten.
  • Het weight watchers-dieet is opgebouwd rond een puntensysteem. Alle voedingsmiddelen bevatten een bepaald aantal punten. Die punten zijn niet te verwarren met calorieën. Zo krijgen groenten en fruit doorgaans geen punten, maar chocolade of chips heel veel.
  • De punten worden ook afgestemd op de behoeften van iedere persoon. Zo krijgen zwaardere personen in het begin meer punten. Naarmate ze afvallen, krijgen ze minder punten.
  • De punten moeten over een bepaalde tijd worden gegeten, maar kunnen binnen een aantal dagen ook worden opgespaard, om op een feestje of buurtbarbecue toch mee te kunnen eten met de rest.
  • Het grootste nadeel van weight watchers is de prijs. Niet iedereen kan het zich veroorloven.