Met geluk is het net hetzelfde als met gezondheid; als je er niets van merkt, betekent dit dat het er is - Iwan Toergenjew

Rode pepers

rode peper

Rode peper, chilipeper en cayennepeper bevatten veel antioxidanten die beschermen tegen hart- en vaatziekten, kanker en voortijdige veroudering. Bovendien zorgt de stof capsaïcine, die voor de hete, pittige sensatie zorgt, ervoor dat de hersenen worden aangezet tot het aanmaken van endorfinen, een soort natuurlijke pijnstiller, om het brandje te blussen.

  • Chilipepers helpen mensen tijdens de zomer af te koelen. Ze zorgen ervoor dat je gaat zweten en doen bloed naar je gezicht stromen. Je lichaam koelt af wanneer het zweet verdampt. Zo kunnen de pepertjes ook helpen om pijn te verlichten bij huidziekten als psoriasis, gordelroos, artritis en ernstige brandwonden.
  • Chilipepers verzachten en reinigen het spijsverteringssysteem. Verder stimuleert het deproductie van goede verteringssappen en zou het helpen af te vallen omdat bepaalde bestanddelen het metabolisme een boost geven.
  • Rode chilipepers bevatten veel caroteen en vitamine C, meer dan citroenen zelfs. Daarnaast zijn ze een goede bron van vitamine B6 en zitten ze boordevol magnesium, kalium en ijzer, zo versterken ze het immuunsysteem.
  • Pepertjes zorgen ervoor dat slechte cholesterol minder snel hartziekten veroorzaakt.