Met geluk is het net hetzelfde als met gezondheid; als je er niets van merkt, betekent dit dat het er is - Iwan Toergenjew

Ideale weekmenu 

idealeIn de nieuwe voedingsdriehoek staan de producten die het beste zijn voor onze gezondheid staan bovenaan in de donkere groene zone. Producten die een neutrale of geen bewezen gunstig effect hebben staan in de lichtgroene zone. Producten die mogelijk een ongunstig effect hebben staan volledig onderaan in de oranje zone. De producten in de rode bol zijn voedingsmiddelen wetenschappelijk bewezen een ongunstig effect hebben op uw gezondheid en die je dus beter vermijdt. Gebasseerd op deze stelling hebben is er het volgende weekmenu samengesteld. 

  ontbijt lunch diner tussendoortje
maandag  yoghurt met granola en druiven 3 volkoren boterhammen met hummus en gegrilde groenten (paprika, courgette, aubergine) kabeljauw gestoofde ajuin puree en wortelen  appel en potje magere yoghurt
dinsdag havermoutpap met appel courgettesoep met 3 volkoren boterhammen volkorenspaghetti met groentesaus op basis van tomaten en linzen uit blik nectarine en potje magere yoghurt
woensdag  2 volkoren boterhammen met platte kaas en nectarine 3 volkoren boterhammen met rauwkost en gekookte hesp courgettesoep gekookte aardappelen met rauwkost en een hard gekookt ei druiven en potje magere yoghurt
donderdag 2 volkoren boterhammen met magere smeerkaas croque met mozzarella tomaat en rucola wortelsoep kakoenblokjes met gekookte aardappelen en princessenbonen banaan en peer
vrijdag havermoutpap met banaan wortelsoep met drie volkoren boterhammen  varkensmignonette met ovenschotel van puree en andijvie  frambozen en bramen en potje magere yoghurt
zaterdag platte kaas met granola en peer 3 volkoren boterhammen met omelet en groenten kipfilet met bloemkool en gekookte aardappelen druiven en potje magere yoghurt
zondag  bruine pistolet met zelfgemaakte kipsla 2 volkoren wraps met rauwkost stoofvlees met frietjes en rauwkost en mayonaise nectarine peer en een handje ongezouten noten