Goede spijsvertering komt voort uit eetlust, en gezondheid uit beide. - William Shakespeare

Hoofdpijn verhelpen

hoofdpijn verzachten

Onderzoek heeft aangetoond dat bepaald voedingstoffen verantwoordelijk kunnen zijn voor hoofdpijn.  Kan je nu ook al etend jezelf beschermen tegen hoofdpijn.  Het antwoord lijkt positief hoewel er nog geen bergen bewijs op tafel ligt.  Ontdek hier wat je kan eten om een pijnlijk hoofd te verzachten en de kans erop te verkleinen.  Baat het niet, dan schaadt het niet...

Spinazie

Nog een reden om vaker groene bladgroenten te eten. Spinazie en soortgenoten zijn rijk aan riboflavine, een vitamine B type dat hoofdpijn zou helpen voorkomen.

Watermeloen

Wie onvoldoende water drinkt kan hoofdpijn krijgen door dehydratatie. Je kan de schade niet alleen door drank herstellen. Ook waterrijke voeding als watermeloen en komkommer kan al heel wat doen. De sappige meloensoort bevat bovendien essentiële mineralen die je verliest wanneer je gedehydrateerd bent, zoals magnesium en kalium.

Aardappelen

Kalium kan hoofdpijn helpen verzachten. Bananen zijn een goede bron voor kalium maar een aardappel in de schil van middelmatige grote bevat meer dan dubbel zoveel kalium als een banaan.

Vette vis

Vette vis bevat omega 3. Omega 3 kan wonderen doen voor je hoofd. Deze vetzuren werken ontstekingsremmend waardoor je aan chronische hoofdpijn kan ontsnappen.

Amandelen

Een handjevol amandelen is een gezonde snack rijk aan tryptofaan. Dit aminozuur zorgt dat er serotonine vrijkomt. Serotonine zorgt voor een positieve boost. Amandelen zitten bomvol magnesium, wat vooral helpt bij spanningshoofdpijn.

Gember

Van hoofdpijn kan je ook misselijk worden. Gelukkig kan je daar wat aan doen met gember. Probeer gemberthee, gekonfijte gember of eet een paar gemberkoekjes.

Gepeperd voedsel

Heb je last van hoofdpijn door een voorholteontsteking? Dan kan gepeperd voedsel helpen. Het verlaagt de druk in de voorholte en opent de luchtwegen.