Een dieet helpt veel meer om uw wilskracht te stalen dan om uw kilo's te stelen. - Gaby van den Berghe

Gezonde voeding op voedingstips.be

Dieet

Er zijn verschillende dieten op de markt: caloriearme diëten, eiwitrijke diëten, koolhydraatdiëten, vetarme diëten, maaltijdvervangers, pillen en tabletten....

Elk dieet heeft baat bij extra lichaamsbeweging!

Caloriearme dieten

Caloriearme diëten hebben als doel uw dagelijkse calorie inname te verminderen. De caloriearme diëten proberen doormiddel van voedingspatronen en voedingsschema's u op een gezonde wijze te laten eten en diëten. De caloriearme diëten helpen u op weg voor een beter voedselpatroon en een gezondere levensstijle wat van belang is bij het verliezen van uw overtollige kilo's. Het broodwisseldieet is caloriearm dieet.

Eiwitrijke dieten

Bij eiwitrijke diëten is eiwit de belangrijkste caloriebron, vandaar dat ze ook eiwitrijke diëten genoemd worden. Door een eiwitrijk dieet te volgen beperkt men het verlies van magere massa (denk aan spiermassa en botmassa). Bij een eiwitrijk dieet gebruikt men weinig calorieën, maximun 800 kcal per dag. Dit resulteert in gewichtsverlies zonder hongergevoel. Het waistline dieet is een eiwitrijk dieet.

Koolhydraat dieet

Bij een koolhydraat dieet gaat men koolhydraten sterk beperken of vermijden. Door de juiste combinatie tussen koolhydraten, eiwitten en vetten wordt de glycemische index gestabiliseerd. Met deze glycemische index wordt de snelheid aangegeven waarmee glucose uit de koolhydraten in het bloed terecht komt. Doordat men producten eet met minder koolhydraten krijgt men minder snel een hongergevoel. Het Atkins dieet is een koolhydraat dieet.

Vetarme dieten

Vetarme diëten hebben als doel u minder vet te laten eten tijdens het dieet. Door een goede combinatie van andere voedingswaarden word er een jusite balans gezocht. Er word zomin mogelijk vet gegeten om zo tot uw streefgewicht te komen. Vetarme dieten zijn populair omdat men snel de overtollige kilo's verliest en er in weinig moeite voor hoeft te doen. Het koolsoep dieet is een voorbeeld van een vetarm dieet.