De grootste dwaasheid is het opofferen van uw gezondheid voor welk ander geluk ook - A. Schopenhauer

Rode restgroep

zoweinigmogelijk

In de rode restgroep zitten o.a. de volgende producten: bewerkte vleeswaren, zout, alcohol, fritten, pizza...  Al de producten in de rode restgroep zitten in de rode bol buiten de voedingsdriehoek.  Deze voedingsmiddelen zijn niet nodig voor een evenwichtige voeding en kunnen zelfs je gezondheid schaden. Deze producten barsten van zout, suiker en vet en zijn vaak ultrabewerkt.  Ze zijn ongezond maar wel  lekker.  Dus de verleiding is groot.  Af en toe eens zondigen kan best maar we moeten echt deze producten veel minder gaan eten in de toekomst! 

Producten in de rode restgroep

  • Alcoholische dranken zoals bier,wijn, likeur en sterke drank. Af en toe een wijntje zou het risico op hart-en vaatziekten verkleinen.  Veel drinken verhoogt het risico op borstkanker, darmkanker en longkanker. 
  • Suikerrijke dranken zoals frisdrank, sportdrank en energiedrank.  Suiker verhoogt het risico op diabetes.
  • Suikerrijke voedingsmiddelen zoals chocolade, koeken, cake, taart, snoep en boterhambeleg zoals choco of speculaaspasta. Deze zijn rijk aan verzadigde vetten.  Verzadigde vetten jagen de cholesterol in de hoogte.  
  • Vetrijke snacks en fastfood zoals fritten en kroketten, chips, hamburgers en diepvriespizza.  Deze producten vergroten de kans op overgewicht en obesitas.  Ze vergroten de kans op stijging van de totale cholesterol.
  • Zout verhoogt het risico op hart -en vaatziekten, beroerte en diabetes type 2
  • Bewerkt vlees

Al de producten in de rode restgroep zijn ultra bewerkt en zijn lang houdbaar.  Ze bevatten veel vet, suiker en zout en weinig of geen voedzame stoffen.  Deze genotsmiddelen zitten echt "gebakken" in onze eetgewoontes.  Iedereen bezwijkt er wel eens aan!  Toch is minderen echt wel de boodschap.